Съдът наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна на бизнесмена Станимир Рагевски, извършил двете тежки убийства в Бургас - на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед, които бяха извършени по идентичен начин. И двете тела бяха открити разчленени. 

БТА

Той е обвинен и за незаконно притежание на оръжието и боеприпаси за него, както и разпространение на дрога в Бургас, съобщиха от обвинението.
 
Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас (ВИДЕО)

► Подсъдимият умишлено е убил 46-годишна жена - брокерката Теодора Бахлова от град Бургас с пистолет. Престъплението е извършено на 29 октомври 2020 г. в града.

БТА

Признат е за виновен и за това, че е умъртвил 28-годишен строителен работник - Юмер Мехмед от същия град. Престъплението е осъществено на 4-и август 2021 г. със същия пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от Станимир Рагевски, извършил друго убийство, за което не е постановена присъда, допълват от прокуратурата.

Рагевски е подсъдим и за това, че без да има разрешително е държал горепосоченият пистолет, както и боеприпаси за него. На 4-и август мъжът е предал оръжието и патроните на друг човек. 

4 години затвор за помагача на обвинения за двете убийства, разтърсили Бургас

► Същият е съден и за това, че противозаконно е държал високорискови наркотици – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на мъжа, на когото е предал оръжието. Общата стойност на дрогата възлиза на 452 лева.

БТА

Постановеното наказание е общо за всички престъпни деяния. Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня