Прокуратурата в Бургас с нови доказателства за двете тежки убийства в Бургас - на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, които бяха извършени по идентичен начин. И двете тела бяха открити разчленени, а за жестоките престъпления е повдигнато обвинение за убийство на строителния предприемач Станимир Рагевски.

Окръжен прокурор Георги Чинев съобщи на брифинг, че е открит електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед, открит изхвърлен в чували в езерото Вая.

Обвиненият в две убийства Станимир Рагевски пред съда: Каквото решите

Сабленият трион е открит в междуетажна площадка в кооперацията, в която е живеел готвачът Деян Дичев, обвинен в укривателство. По ножа е установена тъкан от тялото на Юмер Мехмед. Намерен е и телефонът, от който Юмер е извикан за срещата с Рагевски. Картата в него е предплатена за 3 години, като е произведено едно- единствено обаждане до жертвата Юмер Мехмед”, обяви прокурор Чинев. По думите му предстои много внимателен и сериозен анализ по двете дела и може да се вземе решение за тяхното обединяване.

Директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че в градската канализация са открити останки от тялото на брокерката Теодора Бахлова.

убийство Бургас борокерка
БГНЕС

Извършихме преглед със специфична видеотехника на канализацията в близост до мястото, на което е държано тялото и от записите установихме, че в канализацията има вещи и части, които може би касаят деянието. Със специална техника беше проверена канализацията и находките, до които се добрахме, бяха част от кост на жертвата, зъб и проектил, който по общи признаци отговаря на оръжието, с което е извършено престъплението.” Назначена е балистична експертиза от намерения проектил и се чакат резултатите.

Дъщерята на жестоко убитата брокерка в Бургас с версия за смъртта й (ВИДЕО)

От прокуратурата посочиха, че мотивът за убийството на Юмер е обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. Събраните до сега доказателства сочат, че мотивите за второто убийство, на брокерката Теодора Бахлова, са спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от Станимир Рагевски.

До този момент обвиняемият Рагевски не дава никакви обяснения за жестоките деяния.
БГНЕС