/ netinfo
Кметът: Гръбнакът на икономиката са малките предприятия
97006
Кметът: Гръбнакът на икономиката са малките предприятия
  • Кметът: Гръбнакът на икономиката са малките предприятия
37 000 фирми развиват дейността си на територията на Община Бургас. Над 90 нас сто от тях са малки и средни предприятия. Наш ангажимент е да помогнем на хората, които създават работни места. Това обяви кметът на  Бургас Димитър Николов по време на обучителен семинар за предприемачи – обща инициатива на в. „24 часа“ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Терени на стряскащо високи цени гонят инвеститорите от Бургас

„Част от големите компании се стремят към редуциране на персонала, като внедряват все повече технологии. Именно поради тази причина малките и средни предприятия се явяват основния гръбнак на икономиката. Те са носител на растежа, на развитието на бизнеса“, каза Николов по време на семинара в експо център „Флора“. По думите му, само в Приморски парк – Бургас оперират повече от 60 малки фирми.

Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат!

Форумът беше открит от търговският директор на „Медийна група България“ Иван Михалев и Александър Минев, заместник-председател на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия. Основна темата на дискусията с настоящите и бъдещи предприемачи беше Оперативна програма "Конкурентоспособност", както и за разширяване на производството с инвестиции в нови машини.