Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат!
Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат! / netinfo
Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат!
84419
Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат!
  • Кметът към строителите: Изграждайте офис площи, чужди компании ще ги наемат!

Две немски компании са направили запитване към град Бургас за наемане и закупуване на големи, луксозни офис площи, но не са успели да намерят безкомпромисен имот, в който да инвестират за да позиционират бизнеса си в града. Това каза в ефира на Дарик Югоизток кмета на Бургас Димитър Николов.
"За съжаление това е голям проблем за града, защото при честите ми срещи с бургаските предприемачи и членове на Камарата на строителите винаги настоявам те да разширят кръгозора си и да инвестират не само в жилищни площи. Факт, е че в момента този пазар е много стабилен в Бургас. Всички залагат на строителство на жилища, защото са ликвидни, лесно се продават и възвръщат инвестициите си.
Аз настоявам това да се случва и с офис площи, защото в Бургас има голям дефицит на на такива", каза още кметът.
По думите му в Бургас няма хубави офис сгради, които да отговарят на високият клас на тези компании и те да ги наемат за дълъг период от време. По този начин се поставя бариера за разширяване на бизнеса на големи чужди фирми в Бургас и съответно на възможността за разкриване на нови работни места.
Г-н Николов съобщи още, че вече втора компания се оплаква от този проблем. В момента първата американска компания, която стъпи в Бургас иска да разшири двойно дейността си, но именно липсата на обеми офис площи и безкомпромисни имоти са пречка.  "Използвам ефира на Дарик да призова бургаските строителни компании,освен масовото строителство на жилища помислят и за инвестиции на офис площи. Те ще имат 100% съдействие от Община Бургас. Аз от своя страна като кмет мога да гарантирам, че ако бъде изградена такава сграда тя за много кратко време ще бъде заета, предвид запитванията, които идват при нас, ние можем да ги насочим и да свържем тези компании", каза още Димитър Николов.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл: