Частниците в Слънчев бряг бойкотират конфедерацията в туризма
Частниците в Слънчев бряг бойкотират конфедерацията в туризма / netinfo

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг няма да участва в Националната конфедерация на туристическата индустрия, която ще се учреди на 5 септември, заяви председателят на управителния съвет Елена Иванова.

Според нея развитието на една такава организация би зависила силно от управляващите в региона. Освен това в конфедерацията влизат освен туристически и организации на млекопроизводители и месопроизводители, които не са пряко свързани с туристическия бизнес. В същото време тези организации не допускат фирми от туристическия бизнес в техните структури. Елена Ивано смята , че липсва платформа на конфедерацията и няма конкретни мотиви и цели, които си поставя.

Идеята на конфедерацията да поеме категоризацията на обектите и издаването на лицензи за туроператорската и турагентската дейности е неоснователна, смята председателят на съюза на собствениците в Слънчев бряг . В момента това се извършва от Държавната агенция по туризъм и според Елена Иванова няма организация, която да е доказала, че може да го прави по-добре от държавата.