Бургаското училище „Александър Георгиев-Коджакафалията" върна сутрешната физзарядка преди часовете, предава NOVA.

Инициатор на събитието е световната циркова звезда Енчо Керязов. Ученици от всички възрастови групи започнаха деня с ободряваща физзарядка. За ползите от упражненията рано сутрин акробатът, който е и създател на инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав” е категоричен.

Социолог: Всяко шесто дете в гимназия употребява наркотици

„Тялото става по-гъвкаво, по-мобилно, по-подвижно, събужда се организмът. Децата се забавляват и този смях няма как да не ги зареди чисто емоционално и да започнат деня по такъв прекрасен начин”, заяви Енчо Керязов, цирков артист и акробат.

Заедно с децата в инициативата се включиха и преподаватели, които изразиха надежда физзарядката от веднъж седмично, да се превърне в ежедневно занимание. Въвеждането на сутрешна гимнастика подкрепят и родители.

Затова в първото училище в Бургас, което се включи ви инициативата вече имат решение. „До края на учебната година ще провеждаме всяка сряда такава гимнастика,като искрено се надявям учениците да се запалят и догодина сами да си я търсят”, посочи Даниела Душева, учител по физкултура в ОУ„ Ал. Г. Коджакафалията”.

В цялата страна училищата, в които сутрин децата играят гимнастика са над 30, а надеждите са да се увеличават. „Определено има една огромна таблетна зависимост, която е огромен проблем. За нас е изключително важно да мотивираме децата към физическа активност”, подчерта Енчо Керязов.
nova.bg