Телевизионният водещ и кулинар Ути Бъчваров стана духовен наставник на бебетата, заедно с отец Петър и отец Емилиян.
Телевизионният водещ и кулинар Ути Бъчваров стана духовен наставник на бебетата, заедно с отец Петър и отец Емилиян. / Снимки: Дарик-Бургас
Кръщелник е и Ути Бъчваров
50 деца получиха днес Свето кръщение в Бургас и станаха православни християни. Инициативата е в подкрепа на кампанията за насърчаване на раждаемостта "Направи го за България”.

Тя се осъществява под патронажа на патриарх Неофит и на Българската православна църква, която освобождава участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дарява безвъзмездно кръщелните свидетелства на бебетата. Кампанията се провежда в десет български града, а кръстници са едни от най-изявените имена в обществения живот.

В Бургас кръстник на децата, заедно с отец Петър и отец Емилиан,  стана и кулинарният телевизионен водещ Ути Бъчваров.

„Приех събитието като лична задача. Изключително съм развълнуван. Сега се запознавам с моите малки кръщелници. Надявам се, че в бъдеще те  ще ми се обаждат и ще бъдем достатъчно близки, така както повелява традицията”, каза той.

кръщене
netinfo


На церемонията присъства и зам. кметът на Бургас Йорданка Ананиева.  „Да бъдат здрави, да имат вяра в доброто и в християнските ценности, които да ги водят напред в техния път.Човек без вяра трудно живее“, сподели зам.-кметът Йорданка Ананиева.