Прокуратурата иска постоянен арест за ексобщинския съветник Реджеп Емин
Прокуратурата иска постоянен арест за ексобщинския съветник Реджеп Емин / Снимка: Дарик - Благоевград

Прокуратурата в Сандански е постановила 72-часово задържане в предварителния арест на бившия общински съветник Реджеп Емин - Решката, научи Дарик.

Очаква се до края на деня държавното обвинение в курортния град да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Реджеп Емин. 

Срещу Реджеп Емин ще бъде търсена наказателна отговорност за самоуправство, влизане в чужд имот и нанасяне на телесни повреди на трима роми в Сандански.

В нощните часове на 15 юли, Решката и негови хора нападнали и пребили братята Венцислав, Любчо и Димчо Асенови, заради дълг от 100 лева.

Парите ромите взели преди време от заложната къща на братa на Реджеп Емин - Станчо. Дни преди побоя над Асенови, Станчо и Реджеп заставили братята Асенови да върнат парите със 100 процента лихва, но ромите се възпротивили.

Сблъсъкът между хората на Реджеп Емин и братята Асенови станал пред дома им на улица "Родопи" в Сандански. При побоя са пострадали двама от братята длъжници, които са контузно-порезни рани на главите. Те са получили лекарска помощ в Спешния център.

Реджеп Емин бе съветник от листата на бившия председател на съда в Сандански - Илия Янев до 2007 година.