Майка на 6-годишно дете е възмутена от грубото отношение на медик от Спешен център-Разлог
Майка на 6-годишно дете е възмутена от грубото отношение на медик от Спешен център-Разлог / Thinkstock/Getty Images
Емилия Христова от Благоевград, която е майка на 6-годишно дете, изказа възмущението си от екип в Спешен център- Разлог.

На 3 август жената посетила медицинското звено, след като синът й паднали си ударил главата. При инцидента момчето получило кървяща рана на главата. Злополуката станала докато Емилия Христова и децата й гостували при майка ѝ в село Баня.

„Като видях кръвта на главата на детето ми,веднага тръгнахме към спешното в Разлог. Там ни казаха да изчакаме. После дойдоха медиците, попитаха да ли детето е повръщало и дали е губило съзнание и промиха раната му.  Попитах дали няма да направят някакъв преглед, но в отговор получих, че това е прегледът и да си тръгвам при личния лекар в Благоевград. Аз пак ги попитах  дали може спокойно да пътувам и дали не трябва да потърся мнението на специалист, при което докторъта ми заяви, че мога и до Москва да пътувам и ми прави  жест с ръка два пъти, че съм луда", разказа Христова.

Още по-притеснена, тя потърсила помощ в хирургичния кабинет, където д-р Георгиев прегледал детето и успокоил майката. Докторът алепил раната на главата на момченцето и му направил превръзка.

"Успокои ме, че няма нищо тревожно и ни освободиха да си вървим. Безкрайно съм му благодарна за отношението и бързата лекарска намеса, както на него така и на медицинската сестра в хирургично отделение.  Възмутена съм от грубото отношение  на лекарите в Спешния център в Разлог, все пак става въпрос за дете", разказва младата майка.

Тя сподели, че това не е единичен случай в който посещава този спешен център и по думите ѝ отношението на медиците е било винаги грубо.