/ Община Смолян
Модерна фитнес зала беше открита днес в ОУ „Юрий Гагарин“ в Смолян, съобщиха от Общината. Лентата на новата спортна придобивка прерязаха директорката на училището Йорданка Дюлгерова и Младен Илиев, който дари уредите за оборудването на залата.

Елена Алекова и Владимир Арденски са първите носители на Националната награда „Николай Хайтов”

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова,
общинската съветничка София Иванова, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на ОД на МВР Николай Димов. Преди откриването, талантливите ученици изнесоха музикална програма и получиха заслужени аплодисменти от публиката.

Откриваме залата за спорт, за да бъдем по-добри, да спортуваме и пазим традициите“, каза Дюлгерова. Тя благодари на известния спортист и културист Младен Илиев, който е възпитаник на училището и дарител на уредите.Директорката изказа и благодарност към Аръчкова и Захариев, защото залата е била ремонтирана по проект на „Красива България“, а след това е била сменена и дограмата.

Дариха за болни деца събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2020 г.”

Председателят на Общинския съвет поздрави с новата придобивка учениците и учителите и каза, че приоритет в управлението на кмета Мелемов са децата. Тя им пожела да бъдат здрави, щастливи и да ползват всички спортни съоръжения града.

Възпитаниците на училището бяха поздравени и от зам.-кмета Захариев, който посочи, че няма нищо по-хубаво от това да се инвестира в спорта, за да бъдат учениците здрави да се забавляват.