/ Община Смолян
На Церемонията по връчването на наградата, ще бъде предшествана от премиера на сборника „Родолюбецът“
На 22 януари, от 15:00 часа в Зала 247 на Община Смолян ще бъде връчена Националната награда „Николай Хайтов” - 2019 г., съобщиха от Общината.

Психолози продължават да обучават децата как да овладяват гнева

Във връзка със 100-годишнината от рождението на големия български писател, Община Смолян и Съюзът на българските писатели обявиха конкурс за книги с белетристични или публицистични творби на творци от цялата страна, които пишат в Хайтовата литературна традиция, а произведенията им са с ярки художествени и общественозначими качества, посветени или свързани с Родопа планина, с родолюбиви и хуманни послания.

Другото условие беше книгите да бъдат издадени през периода 2017-2019 година. Професионално жури определи носителят на литературната награда. Негов председател бе Боян Ангелов - председател на СБП. Членове са: чл. кор. Иван Гранитски, литературовед и книгоиздател, Светозар Казанджиев - председател на Дружеството на писателите-Смолян, проф. д.ф.н. Елена Николова - преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ - филиал Смолян и Ангел Добриков - гл. експерт в Община Смолян, филолог.

Над 7500 домакинства с помощи за отопление в Смолянско

На Церемонията по връчването на наградата, ще бъде предшествана от премиера на сборника „Родолюбецът“. Той е издание на Съюза на българските писатели и е отпечатан с подкрепата на Национален фонд „Култура“ през месец декември 2019 г. Книгата е посветена на стогодишнината от рождението на академик Николай Хайтов.