Задържаха пети заподозрян за обира на покер турнира в Берлин
Задържаха пети заподозрян за обира на покер турнира в Берлин / снимка: Reuters

Германската полиция задържа пети заподозрян във връзка с дръзкия обир, при който в началото на март група въоръжени мъже отмъкнаха 242 000 евро от наградния фонд на най-големия турнир по покер в Европа, съобщи ИТАР-ТАСС.

По-рано бе съобщено, че престъплението е извършено от четирима души, но впоследствие полицията задържа пети заподозрян - 28-годишен мъж. Засега не се съобщават подробности за мястото на ареста и ролята на арестувания в обира.

На 6 март група маскирани мъже, въоръжени с огнестрелни оръжия, мачете и ръчни гранати, нахлуха в луксозния хотел Гранд Хаят в центъра на Берлин по време на Европейския турнир по покер, припомня БТА. Нападателите възнамерявали да отмъкнат няколко милиона евро, но в момента на нападението в сейфовете имало само 691 000 евро - тъй наречената стартова сума. При обира един от охранителите се намесил и успял да отнеме от обирджиите чувалче с пари с голяма част от плячката. В резултат крадците се измъкнали с 242 000 евро. Полицията все още издирва откраднатите пари.