/ БГНЕС, архив
Президентът на Сърбия Александър Вучич поиска от военното разузнаване да разследва евентуална афера за шпионаж, предава македонската електронна медия A1 On.

Един от най-големите шпионски скандали

Премиерът на западната ни съседка Ана Бърнабич поясни, че става въпрос за скандал, при който руски шпиони са вербували сръбски агенти. „Разговарях с президента Александър Вучич. Той разпореди на военното разузнаване да разследва случая. Не разполагаме с всички данни. Ако всичко се окаже вярно, тогава това ще бъде сериозен проблем за нас“, призна Бърнабич пред местни медии.

Чао, мистър евро! И до скоро!

Тя добави, че Вучич е свикал среща в качеството на главнокомандващ на сръбските въоръжени сили, за да ги информира за резултатите от разследването.
По-рано белградските медии съобщиха, че руският дипломат и офицер от военното разузнаване Георги Клебан е заснет във видео, на което се вижда как дава пари на високопоставен сръбски служител.

Клипът е публикуван в YouTube на 17 ноември, автентичността му е потвърдена от изданието Blic и от разследващ журналист, пояснява медията.
Агенция "Фокус"