/ БТА
Броят на високопоставените гости, които ще могат да присъстват на церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Токио, ще бъде рязко намален поради ситуацията с коронавируса, съобщи днес агенция Киодо.

Организаторите смятат да допуснат като зрители на церемонията за откриването по-малко от 1000 души и това ще са хора, свързани с подготовката на олимпиадата.

Дни преди олимпийските игри: Токио с най-много заразени с коронавирус за последната половин година

Столичните властите бяха решиха церемониите за откриването и закриването на игрите да протекат без редови зрители от страната. Предвиждаше се да има само високопоставени гости от чужбина и хора, свързани с организирането на спортния форум. Очакваше се тези зрители да са около 10 000, но сега организаторите възнамеряват да съкратят драстично числеността им.

Скромно посрещане на Олимпийския огън в Токио

Олимпиадата в Токио беше планирана за 24 юли - 9 август 2020 г., но поради пандемията състезанията бяха отложени с година и сега тя ще се състои от 23 юли до 8 август. Организаторите решиха на игрите да няма чуждестранни поддръжници, нито местни зрители. Състезанията ще се състоят в шест японски префектури, в това число Токио, отбелязва ТАСС.
БТА