/ iStock/Getty Images
По време на олимпиадата в Токио на спортните обекти няма да се допускат зрители, чиято температура е над 37, 5. Това е част от профилактичните мерки срещу разпространението на коронавируса, се казва в разпространените днес правила на Организационния комитет на Летните игри за посещаването на състезанията, предаде ТАСС.

Температурата ще се проверява с безконтактен термограф или термометър. На стадионите феновете ще трябва постоянно да са с маски, да използват дезинфектанти и да спазват социална дистанция. Забраняват се разговорите на висок глас, възгласите и аплодисментите.

Токио прави ваксинационен център за Олимпиадата

В спортните обекти няма да се продава алкохол, забранено е и да се внася от зрителите. След посещение на спортно събитие те ще са длъжни две седмици да пазят билетите си, за да може при необходимост да се провери номерът на мястото им. Това ще помогне за проследяване на контактите им, ако се окаже, че са заразени с коронавируса.

Олимпиадата в Токио е от 23 юли до 8 август. Решено бе тя да се проведе без чуждестранни зрители. За японците бе определен лимит от 10 000 души
БТА