/ Gulliver/Getty Images
Властите в южния американски щат Флорида планират да досъборят останалата част от срутилата се преди 10 дни жилищна сграда в град Сърфсайд, предаде Асошиейтед прес.

Семействата на хората, които все още са в неизвестност, са били уведомени за решението. То е било взето на фона на засилването на безпокойствата, че повредената структура може да се сгромоляса от само себе си, застрашавайки живота на спасителите и усложнявайки още повече издирването на евентуални оцелели под отломките.

Мъчителното издирване на хора бе прекратено за 15 часа в четвъртък именно поради риска от срутване.

Междувременно броят на потвърдените жертви достигна 24, след като днес бяха открити още две тела. 124 души остават в неизвестност.

Пожарникар откри тялото на 7-годишната си дъщеря сред останките от рухналата сграда във Флорида

Живи хора бяха извадени изпод отломките само през първите часове след рухването на сградата на 24 юни, отбелязва АП.

Допълнителни притеснения предизвиква тропическата буря "Елза" над Карибите. Тя може да причини силни ветрове над южна Флорида късно утре или рано вдругиден.

"Елза", която вчера се усили до първия ураган за сезон в Карибския басейн, днес отново отслабна до тропическа буря, приближавайки Хаити и Доминиканската република. Въпреки това тя може да причини наводнения и свлачища в двете страни на остров Испаньола, преди да продължи към Куба и Флорида.

Сезонът на Ураганите: Елза се развихри на Карибите (СНИМКИ)

По последни данни "Елза" се намира на 70 километра южно от Доминиканската република и се движи в посока запад-северозапад със скорост от 46 километра в час. Скоростта на съпътстващите ветрове достига 110 км/ч.
БТА