Рухнала сграда Флорида
Рухнала сграда Флорида / Gulliver/Getty Images
Пожарникар, който е издирвал хора под развалините на срутената сграда в Сърфсайд, щата Флорида е намерил тялото на собствената си дъщеря.

Това съобщават американски медии.

7-годишното момиченце е двадесетата жертва, открита след рухването на жилищното здание. Съкрушеният баща, чието име не се съобщава е покрил тялото на дъщеря си с част от защитното си облекло и е поставил върху него малък флаг на САЩ, споделиха негови колеги, станали свидетели на тъжната гледка.

Рухнала сграда Флорида
Gulliver/Getty Images

„Сърцата и молитвите ни са със семействата, засегнати от тази ужасяваща трагедия“, заяви ръководителят на пожарната спасителна служба в Маями Джоузеф
Захралбан.


Джо и Джил Байдън отиват във Флорида заради рухналата сграда

„Можем да потвърдим, че член на нашия отряд от пожарната на град Маями е загубил 7-годишната си дъщеря при рухването. Тя беше извадена снощи от екип за издирване и спасяване", допълва той, цитиран от Local10. Момиченцето е третото дете, загинало при трагедията.

Рухнала сграда Флорида
Gulliver/Getty Images

Част от 12-етажната сграда, в която има около 130 жилища се срути в началото на седмицата. Издирвателните работи продължават.

Инженер е предупредил още преди 3 години за повреди по рухналата сграда във Флорида

Около 150 души продължават да се водят в неизвестност. Смята се, че вероятно те са затрупани под тоновете натрошен бетон, изкорубен метал и дървени отломки.