Бурята Елза
Бурята Елза
Тропическата буря Елза се усили днес до първия за този сезон ураган на Карибите като връхлетя източната част от архипелага.

Наложи се властите да затворят училища, търговски обекти и летища, а сега изглежда се насочва към Флорида и крайбрежието на САЩ в Мексиканския залив, предаде Асошиейтед прес.

Проливни дъждове и ветрове връхлетяха Барбадос, след като ураганът от първа категория се насочи към островите, включително Сейнт Винсънт и Гренадини, които още не са се съвзели от неотдавнашно голямо вулканично изригване.

Бурята Елза

Ураганът Елза бе локализиран на около 75 мили (120 км) източно от Сейнт Винсънт и се придвижваше на запад-северозапад със скорост 44 км/ч. Максималните пориви на вятър на урагана достигаха 120 км/ч, според Националния център за урагани в Маями.

7-те най-опасни туристически дестинации в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Поривите на вятъра могат да съборят много сгради и да причинят много щети", предупреди премиерът на Сейнт Винсънт Ралф Гонсалвес и добави: "Умолявам ви. Нека не приемаме този ураган безгрижно. Сега не е времето да бъдем лекомислени".

Предупреждение за урагана бе издадено в Барбадос, Сейнт Лусия и Сейнт Винсънт и Гренадини.

Бурята Елза

Траекторията на придвижване на Елза показа, че той се насочва към Доминиканската република и Хаити като ураган, преди отново да отслабне до тропическа буря и евентуално да стигне до Флорида към вторник сутринта.
БТА