Русия вече договаря продажбата на своята ваксина в чужбина, макар че изобщо не е преминала задължителните тестове от трета фаза
Русия вече договаря продажбата на своята ваксина в чужбина, макар че изобщо не е преминала задължителните тестове от трета фаза / IStock
Абу Даби търси доброволци, които да участват в последната трета фаза на клинични изпитания на руската ваксина срещу COVID-19, известна като „Спутник V“, съобщи Ройтерс.



Путин не иска да се имунизира срещу COVID-19 с руската ваксина

Две дози от ваксината ще бъдат дадени на до 500 първоначални доброволци, според медийния офис на емирството.

Руската „Спутник V” още без cертификация в евроагенцията по лекарствата

Русия в събота започна да имунизира с ваксината най-изложените на заразата групи в страната, стартирайки първата мащабна ваксинация срещу болестта.

Страната обяви, че е разработила две ваксини срещу COVID-19 - „Спутник V“, която е подкрепена от Руския фонд за директни инвестиции, и друга, разработена от Института „Вектор“, като окончателните изпитания за двете все още предстои да бъдат завършени.

Обявиха на колко градуса под нулата се съхранява руската ваксина „Спутник V”

ОАЕ провеждат също така трета фаза клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19, разработена от китайската държавна фармацевтична компания Sinopharm, и вече одобри спешната употреба на ваксината за определени групи.


Превод и редакция: DarikNews