/ Guliver/Getty Images
43-годишният Фади Фауаз, който все още е в траур, не крие мъката си. Партньорът на Джордж Майкъл признава пред "Сън", че не знае нищо за погребението на покойния си приятел.

Семейството на певеца организира погребението и запазило "мълчание" към Фауаз. Именно той откри тялото на 53-годишния певец на 25 декември в жилището му в Оксфордшир.

Обявиха причината за смъртта на Джордж Майкъл

Първоначално смъртта на изпълнителя изглеждаше мистериозно, но по-рано тази седмица съдебните медици огласиха, че тя е "разширена кардиомиопатия с миокардит и омазнен черен дроб".  При разширената кардиомиопатия способността на сърцето да изпомпва кръвта намалява. Миокардит е възпаление на сърдечния мускул.

Разследването на смъртта на Джордж Майкъл беше прекратено, защото той е умрял от естествени причини, каза старши съдебният лекар Дарън Солтър.
 
Фади Фауаз за Джордж Майкъл: Никога няма да спреш да ми липсваш

Семейството на легендарния певец е изключило Фади Фауаз по отношение на погребението на звездата. "Погребението? Не мога да ви отговоря, всичко се пази в тайна", разкрива той пред "Сън". „Не мога да ви кажа. Отдавна трябваше да се случи. Проточи се доста. Бях напълно объркан. Но наистина нищо не знам по отношение на погребението. Повярвайте ми. Наистина е странно", добави той.

Британският поп певец Джордж Майкъл почина на 25 декември 2016 година в дома си на 53-годишна възраст. Той е бил открит „лежейки спокойно" в леглото си от своя партньор Фади Фауаз.

Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, стана известен през 80-те години на миналия век като част от дуета "Уам!", известен с хитове като "Last Christmas".

 
БГНЕС