Кръщелниците на Джордж Майкъл получават част от богатството му
Кръщелниците на Джордж Майкъл получават част от богатството му / снимка: Guliver/Getty Images

Част от състоянието на известния британски певец Джордж Майкъл, който почина в неделя на 53-годишна възраст, ще бъде разделена между кръщелниците му, предаде ТАСС.

Почина великият Джордж Майкъл

Капиталът на култовия изпълнител е почти 105 милиона британски лири. Той щедро е дарявал за благотворителни каузи, лично е давал пари на силно нуждаещи се, работил е в приют за бездомни, но настоявал другите доброволци да държат дейността му в тайна.

След смъртта на Джордж Майкъл възхваляват благотворителната му дейност

След смъртта си Джордж Майкъл оставя голямо състояние, дял от което може да наследят кръщелниците му. Сред тях са децата на 55-годишния актьор, музикант и бивш телевизионен водещ Мартин Кемп - синът му Роман и дъщерята Харли Мун. В списъка на възможните наследници влиза и Блубел - дъщерята на певицата Гери Халиуел от популярната през средата на 90-те години на миналия век група "Спайс гърлс".

Знаменитости отдават почит към Джордж Майкъл

Джордж Майкъл почина на Коледа в провинциалното си имение в Горинг, графство Оксфордшир. Лекарите от спешната помощ, констатирали смъртта, дошли в 13:42 ч. по Гринуич.

Няма съмнителни обстоятелства, свързани с кончината му. Полицията в окръга съобщи, че след аутопсията ще бъде ясна причината за смъртта на певеца.

Междувременно мениджърът му Майкъл Липман каза, че причината е сърдечна недостатъчност.

Фади Фауаз за Джордж Майкъл: Никога няма да спреш да ми липсваш

Дългогодишният партньор на музиканта Фади Фауаз каза пред в. "Дейли телеграф", че в съдбовния ден те трябвало да отидат на коледен обяд.

"Дойдох да го събудя, а той беше починал. Спокойно лежеше в леглото. Все още не знаем какво се е случило", каза той.

Източник: БТА