/ БГНЕС
Най-малко двама души станаха жертва на поройните дъждове в областите Пиемонте, Лигурия и Ломбардия в Северна Италия, съобщи италианската телевизия "Ти Джи ком 24", цитирана от ТАСС.

БГНЕС

Тялото на таксиметров шофьор, чиято кола била завлечена от водните потоци, бе намерено в района на Каприата д'Орба. Другата жертва е възрастен мъж, чиято кола се обърнала на хлъзгав път недалече от Страмбино.

БГНЕС

Департаментът за гражданска защита на Италия съобщи за евакуацията на близо 130 души в провинция Алесандрия в областта Пиемонте.

Италия наводнения
БГНЕС

Началникът на департамента Анджело Борели съобщи и добрата новина, че хора, обявени за изчезнали, са били открити живи.
Ситуацията се следи от министъра на вътрешните работи на Италия Лучана Ламорджезе. Областният управител на Пиемонте Алберто Чирио възнамерява да поиска да бъде въведено извънредно положение в областта.

БГНЕС

Има информация за свлачища, наводнени пътища и прекъсвания на електрозахранването, а в Алесандрия са затворени училищата.

БГНЕС

Според данни на асоциацията на земеделските производители "Колдирети" за последните 24 часа нивото на водата на една от главните водни артерии на Апенините - река По, се е вдигнало с повече от 3,5 метра.

БГНЕС

Според в."Кориере дела Сера" в градчето Кампо Лигуре в областта Лигурия свлачище е разрушило църква, но при инцидента няма пострадали.

БГНЕС

БГНЕС

БТА