Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков / БГНЕС
Въпросът за евентуалното членство на Сърбия в Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) все още не е включен в дневния ред, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери.

"Честно казано, подобен въпрос не е бил на дневен ред", каза говорителят на Кремъл.

В същото време Песков се затрудни да отговори на въпроса дали със Сърбия може да бъде подписано споразумение, подобно на договорите за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Русия и републиките от Донбас. "Знаете, че имаме съюзнически, много откровени и дълбоки отношения със Сърбия. Затова, разбира се, отношенията ни трябва да се развиват и правната рамка ще се доразвие, но дали ще има такива елементи, сега не мога да кажа", обясни той.

Песков: Много украинци искат да станат руски граждани

Косово възнамеряваше да забрани издаването на сръбски документи, което доведе до ескалация по границата със Сърбия. Бяха блокирани пътни артерии и издигнати барикади в Северно Косово. Международните усилия доведоха до решението на Прищина да отложи процедурата по налагане на забрана за издаване на сръбски документи до 1 септември. Сръбският президент Александър Вучич благодари на руското външно министерство за подкрепата, припомня БГНЕС. 
БГНЕС