/ Gulliver/Getty Images
Опра Уинфри направи специално токшоу в защита на Майкъл Джексън, пише Ройтерс. Предаването на телевизионната звезда се излъчва в понеделник вечерта американско време по Ейч Би О и телевизионния канал на самата Уинфри.
 
Документален филм обвинява Майкъл Джексън в педофилия

Телевизионната програма беше провокирана от предизвикалия много коментари документален филм "Да напуснеш Невърленд", който е базиран на показанията на двама мъже, които твърдят, че са били насилвани многократно от поп звездата, докато са били деца.

Gulliver/Getty Images

Братята на Майкъл Джексън: Съмнителни герои започнаха да изпълзяват от тъмното

В извадки от своя документален филм, Опра Уинфри показа части от интервю, което е направила с двамата мъже. Тя пита единия защо е продължил да има контакти с Майкъл Джексън, след като описаните сексуални посегателства са се случили. Въпросът към другия мъж е защо не е свидетелствал за насилието срещу него, когато е имал възможност за това.

Наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело срещу HBO

Наследниците на Майкъл Джексън отхвърлят всички обвинения, отправени в "Да напуснеш Невърленд" и се изказаха негативно за автора на филма Дан Рийд.

Gulliver/Getty Images

Майкъл Джексън почина през 2009 г. През 2005 г. той беше оправдан по обвинения в блудство с 13-годишно момче. През 1994 г. Майкъл Джексън се споразумя с родителите на друго 13-годишно момче, които също го обвиняваха в сексуално посегателство срещу сина им.
БГНЕС