Майкъл Джексън
Майкъл Джексън / Gulliver/Getty Images
Семейството на Майкъл Джексън добре осъзнавало, че старите обвинения срещу него за сексуален тормоз над деца рано или късно ще бъдат възобновени някой ден, пише Асошиейтед прес.
 
Поради тази причина никой от близките му не бил твърде изненадан от "Да напуснеш Невърленд", новия филм на HBO, в който се дава думата на двама негови обвинители.

Наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело срещу HBO
 
"Аз веднага си помислих - ето пак се започна", заяви най-големият брат на покойния Майкъл, Джаки Джексън, който понастоящем е на турне в Австралия. Съдържанието на новата документална лента не изненадало също братята му Тито и Марлон, нито племенника му Тадж.
Премиерата на филма се състоя на кинофестивала Сънданс и получи овации със ставане на крака от страна на публиката. В лентата две от жертвите на Краля на попмузиката, Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, разказват за сексуалните посегателства, които са изтърпели. Въпреки че години преди това, пред съда, те дадоха тотално оневиняващи показания за Джексън.

Документален филм обвинява Майкъл Джексън в педофилия
 
"През юни ще се навършат десет години от смъртта на Джако. Поводът е прекалено апетитен за медиите и нищо чудно, че съмнителни герои започнаха да изпълзяват от тъмното", коментират Джаки и членовете на семейството му.
 
Според тях една от най-големите слабости на филма е, че не е била изслушана и другата страна. Никой от клана Джексън не е бил потърсен за коментар относно възобновените обвинения от екрана срещу Майкъл.

Филмът за обвинителите на Майкъл Джексън получи овации на фестивала „Сънданс“
 
"Така е много лесно, заявява Тито. Джако не е жив да се защити, а нас не ни потърсиха създателите на филма, за да не ги опровергаем!"
 
В лентата "Да напуснеш Невърленд" режисьорът Дан Рийд дава думата единствено на споменатите две жертви и на членовете на техните семейства.

Спомен в снимки за Краля на попа Майкъл Джексън
 
Марлон Джексън от своя страна посъветва всички зрители, преди да гледат филма, да си спомнят фактите. "Те са публично достояние и бяха изяснени многократно по време на съдебното дело срещу Майкъл. Фактите разказват една съвсем друга история в сравнение с тази, изложена във филма".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА