/ БГНЕС
Премиерата на филма "Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, бе почетена с овации и ставане на крака на кинофестивала "Сънданс", съобщава АП.
 
На сцената излязоха и главните герои на лентата - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те признаха за претърпените насилия от страна на Краля на попа като възрастни, след неговата кончина през 2009 г.
 


Документален филм обвинява Майкъл Джексън в педофилия

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Уейд Робсън е бил насилван от Майкъл Джексън от 7- до 14-годишна възраст. Същата участ имал и Джеймс Сейфчък. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Дори и като възрастни, травмата от преживяното не ги напуснала.
 


Спомен в снимки за Краля на попа Майкъл Джексън

В лентата са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.
 
"Ние не можем да променим това, което ни се случи", заяви Робсън пред публиката в Парк сити." Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са", каза той. Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.


 
Майкъл Джексън обвинен посмъртно в сексуално насилие над дете

Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма. Според нейните представители Джексън още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега убийството му продължава и след кончината му. Те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джексън.
БТА