"Обичам те", написа съпругата на Алексей Навални - Юлия - в текст към снимка, на която са заедно, предаде Ройтерс.

На снимката в Инстаграм двамата са допрели глави, докато гледат представление. 

По-рано стана ясно, че последната публикация на Алексей Навални в социалните мрежи е била направена в Telegram в сряда (14 февруари) и е била посветена на съпругата му Юлия за Деня на влюбените.

Скъпа, с теб всичко е като песен. Сред нас има градове, летящи светлини на летищата, сини виелици и хиляди километри. Но чувствам, че си близо всяка секунда и те обичам все повече и повече“, написал Навални.
 

Съпругата на критика на Кремъл Алексей Навални, починал в наказателна колония в Арктика в петък, ще присъства утре на заседанието на Съвета по външни работи на Европейския съюз, съобщи върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс.

"В понеделник ще приветствам Юлия Навална на Съвета по външни работи на ЕС. Министрите от ЕС ще отправят силно послание на подкрепа на борците за свобода в Русия и ще почетат паметта на Алекси @навални", гласи пост на ръводителя на европейската дипломация в социалната мрежа "Екс".

„Новая газета“: Алексей Навални може да е починал по-рано

Затворническата администрация съобщи, че 47-годишният бивш адвокат Навални е изпаднал в безсъзнание и е починал в петък след разходка в наказателната колония "Полярен вълк", намираща се на около 1900 км североизточно от Москва, където той излежаваше 30-годишна присъда. 

Западни лидери, сред които и американският президент Джо Байдън, отдадоха почит към куража на Навални и без да се позовават на доказателства, обвиниха президента Владимир Путин за смъртта на опозиционера. Великобритания каза, че ще има последици за Русия, a Кремъл заяви, че реакцията на Запада е неприемлива.

Путин все още не е коментирал смъртта на Алексей Навални.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА