Юлия Навалная направи специално изявление на Мюнхенската конференция по сигурността по повод новината за смъртта на съпруга й Алексей Навални, предава Radio Free Europe.

"Не знам дали да вярвам, или не на тези ужасни новини, които получаваме само от руски правителствени източници. От много години не можем да вярваме на Путин и правителството на Путин. Те винаги лъжат. Но ако това е вярно, искам Путин и всички около него да знаят, че ще отговарят за всичко, което причиниха на страната ни, на семейството ми. И този ден ще настъпи много скоро“, заяви Навалная и призова Владимир Путин да бъде подведен под "лична отговорност за всички извършени зверства".

Тя призова руснаците и цялата световна общност да се "обединят, за да победят това зло“.

Алексей Навални
БТА

Междувременно стана ясно, че последната публикация на Алексей Навални в социалните мрежи е била направена в Telegram в сряда (14 февруари) и е била посветена на съпругата му Юлия за Деня на влюбените.

Скъпа, с теб всичко е като песен. Сред нас има градове, летящи светлини на летищата, сини виелици и хиляди километри. Но чувствам, че си близо всяка секунда и те обичам все повече и повече“, написал Навални.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС