Пристигайки на място в моргата в Салехард, се оказва, че тялото му не е там
Алексей Навални е мъртъв, потвърди официално и неговата говорителка Кира Ярмиш, позовавайки се на официално съобщение, връчено на майката на Навални Людмила, предаде Ройтерс.

Западът засилва натиска върху Русия след смъртта на Навални

Адвокатът и майката на Алексей - Людмила Навална, пристигнаха в моргата в Салехард, съобщи в социалните мрежи Кира Ярмиш.

"Тя е затворена, въпреки уверенията на колонията, че работи, и тялото на Навални е там. Адвокатът се обадил на посочения на вратата телефон. Казаха му, че той е седмият човек, който се е обадил днес. Нямат тялото на Алексей в моргата", допълни тя.
Говорителката на Алексей Навални заяви още, че адвокатът на Навални е бил информиран, че причината за смъртта на руския опозиционен лидер все още не е изяснена, предаде Ройтерс.

Направен е втори оглед на тялото на Навални и "се предполага", че резултатите ще бъдат готови следващата седмица, каза Ярмиш в социалната мрежа "Екс".

Тя също така посочи, че официални лица са заявили, че тялото на мъртвия опозиционен лидер няма да бъде предоставено на роднините му, докато не приключи разследването на смъртта му.
 

"Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде предадено на семейството му незабавно", заяви Ярмиш в социалната мрежа "Екс".

Тя отбелязва, че Навални е починал в 14:17 ч. местно време на 16 февруари според известието, дадено на майка му.

Тялото му е било откарано в Салехард, град в близост до затвора, от руски компетентни лица, които са извършвали "изследвания", каза Ярмиш.

БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА