На Международната космическа станция има достатъчно запаси до лятото на 2019 г.
Екипажът на Международната космическа станция (МКС) има достатъчно запаси от храна, вода, кислород и гориво до лятото на 2019 г.. Това заяви ръководителят на полетите на руския сегмент от станцията, космонавтът Владимир Соловьов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.
 
Авария при старта на „Союз МС-10“ към МКС, екипажът е в безопасност (ВИДЕО)

Русия временно спря пилотираните полети, след като на 11 октомври руски космонавт и американски астронавт бяха принудени да се върнат на Земята за аварийно кацане след повреда на ракетата "Союз", която трябваше да ги отведе в космическата станция.
 

БГНЕС


"Има достатъчно запаси на Международната космическа станция има достатъчно запаси от храна, вода, кислород и гориво до лятото на 2019 г. Ще стигнат за половин година, до лятото на следващата година", увери Соловьов.
 
Космонавтите от „Сoюз МС-10“ са в състояние да полетят отново

В момента на станцията работят руският космонавт Сергей Прокопиев, астронавтът от Европейската космическа агенция Александър Герст и астронавтката от НАСА Серена Ауньон. По план те трябва да се върнат на Земята през декември, но може да се наложи да останат в орбиталната станция още известно време.
 

БГНЕС

БТА