Израел позволи на стотици палестинци да преминат през израелска територия
Израел позволи на стотици палестинци да преминат през израелска територия / netinfo
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас обсъди с израелския външен министър проблеми от взаимен интерес в навечерието на донорската конференция, която ще се проведе утре в Париж.

„Били са засегнати въпроси, обсъждани на последните израелско-палестински срещи, и препятствията, появили се след срещата в Анаполис във връзка с продължаващата израелска колонизационна политика. Тази тема ще бъде предмет и на по-нататъшни обсъждания по време на бъдеща среща между президента Абас и премиера Ехуд Олмерт“, заяви говорителят на палестинския президент Набил Абу Рудейна.

Израел позволи на стотици палестинци от контролираната от Хамас да преминат през израелска територия на път за тяхното годишно поклонение в Мека, съобщиха израелски и палестински официални източници. Около 490 палестинци, пътуващи с 10 автобуса, са били ескортирани от израелската полиция до окупирания от Израел Западен бряг, откъдето те ще влязат в Йордания и ще продължат до Саудитска Арабия.

Саудитските власти са се съгласили да позволят на 7500 палестинци от Ивицата Газа и Западния бряг да отидат на поклонение, заяви палестински източник, добавяйки, че през миналата година бройката е била същата.