Всички хора преживяват скръб и загуба в даден момент. Келси, чиято близначка е починала от COVID-19 миналата година, е осъзнала тази истина. Но вместо да се изолира в болката си, тя е решила да помага на други хора. Това е нейната промяна, пише каналът на "National Geographic" във vbox7.

„Моята близначка Одри имаше много голямо сърце. Като малки с нея се наричахме „най-добри приятелки за цял живот“. Мислехме, че винаги ще сме заедно. Тя винаги виждаше най-доброто у хората. Когото и да срещнеше, изкарваше наяве светлината в него. Целта на живота ѝ беше да стане лечителка. Започна работата на мечтите си - медицинска сестра" разказва Келси.

Двете сестри израстват в Уолнът Крийк, Калифорния и от малки карат сърф. За последно това става на Нова година. „Обещахме си по нещо за новата година, скочихме във водата и с това целият стрес от 2019 г. изчезна", спомня си младата жена.

Одри се разболява през януари. По това време никой не знае какво представлява COVID-19. Тя е млада и здрави и никой не предполага, че нещо не е наред, докато не става твърде късно.

Сърфирането винаги е било нещо като терапия лично за Келси. И шест месеца след смъртта на Одри, Келси започва програма за терапия за жени, претърпели загуба. Жените обличат непромокаем костюм и влизат във водата за първи път. Записват се, защото се боят от океана.

Келси
National Geographic

Те свързват океана със скръбта, защото той представлява безкрайна бездна, която може да побере всички. „Ние сме като океана, а вълните са емоциите, които минават през нас. Тогава човек трябва да избута тези вълни или да избяга от тях. Никога не съм предполагала, че трябва да преживея скръбта, с която се боря сега. В нощта, когато тя почина, сънувах, че двете с нея караме сърф и тя ми каза:“ Караме сърф за последен път. Спомням си как гребях и плачех. Усещах как солената вода се смесва със солените сълзи и се гмуркам под вълните“, споделя Келси.

"Тук сме, за да сме смели и дръзки, да се справим с хаоса на бъдещето, да използваме океана и да се справим със скръбта", казват жените от групата. И успяват, заедно.

Няма правилен начин да скърбиш. Скръбта и загубата са за цял живот. Но Келси се надява, че променя живота на други хора. И вярва, че Одри също се е чувствала така.

Чрез сърф терапията Келси е помогнала на над 250 жени да се излекуват от травми, свързани със скръб и загуба, трафик на хора, домашно и сексуално насилие. Работата ѝ е част от глобалния проект Граундсуел Къмюнити - организация за сърф-терапия с нестопанска цел, която е помогнала на над 1000 да се излекуват от травми.

Келси посвещава своята промяна на близначката си Одри и на всички, починали от COVID-19.