Атака с дрон в южната част на Русия е предизвикала пожар в петролна рафинерия, предаде АФП.

Предполагаемият инцидент се присъединява към поредицата от неотдавнашни нападения с дронове, за които Русия съобщи, включително и това, което според нея е било опит за убийство на президента Владимир Путин в сряда.

Пожарът в резервоара на петролната рафинерия в селището Илски в южната част на Краснодарския край е възникнал след атака от "неидентифициран дрон", заяви пред ТАСС служител на службата за спешна помощ.

Губернаторът на Краснодар Вениамин Кондратиев заяви, че пожарът в рафинерията е бил локализиран на площ от 400 кв. м и е бил бързо потушен от спасителните служби.

Москва обяви, че е имало опит за атака с дронове срещу Кремъл

В близкото село Волна подобен пожар в петролен резервоар е обхванал 1200 кв. м, като официалните власти обвиняват за това падането на дрон.

Същия ден Москва заяви, че е свалила два дрона, насочени към резиденцията на Путин, и обвини Украйна в опит за "терористичен акт".

Поредицата от очевидни диверсионни атаки беше използвана, за да се подчертае излагането на Русия на вражески удари, докато Кремъл се подготвя за важни чествания на годишнината.