В сряда вечерта Киев се опита да удари с дронове резиденцията на Владимир Путин в Кремъл, съобщи президентската администрация. Украйна заяви, че няма "нищо общо" с предполагаемото нападение.

"Към Кремъл са били насочени два безпилотни летателни апарата. В резултат на своевременните действия на военните и специалните служби с помощта на радиолокационни системи, устройствата са били изведени от строя", се казва в съобщението.

В Украйна обявиха въздушна тревога, в редица области се чуха експлозии

Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено. Това съобщи пресслужбата на държавния глава, цитирана от ТАСС.

Украйна заяви, че няма "нищо общо" с предполагаемото нападение с дрон срещу Кремъл, което според Москва е украинско покушение срещу президента Владимир Путин.

"Украйна няма нищо общо с нападенията с дрон срещу Кремъл", заяви съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк. "Украйна не атакува Кремъл, защото, това не решава никакви военни цели", добави той.

"Президентът на Руската федерация не е пострадал при терористичната атака. Работният му график не е претърпял никакви промени, продължава да работи както обикновено", допълват в съобщението.

Руските военни и спецслужби са унищожили два дрона, които са атакували Кремъл, уточниха от пресслужбата на президента. При нападението няма пострадали.
БГНЕС