/ БГНЕС
Темата за веганите е една от най-широко дискутираните в последните 1-2 години, когато усилено се организираха акции за защита правата на животните, информационни дискусии, образователни срещи и семинари.

Те целят не само да се застъпят за животните, но и да предоставят информация на хората за здравословен и природосъобразен начин на живот. В дъното на тези акции обикновено са позитивни, млади хора, които ненатрапчиво представят тезите си и привличат много последователи.

Безспорно събитията с позитивен характер провокират по-малък интерес от „кървавите демонстрации“ в центъра на столицата, които от своя страна пък предизвикват много противоречиви реакции.

„Кървавата“ демонстрация на българските вегани влезе в световните агенции (ВИДЕО)

Активността на някои вегани в интернет и социалните мрежи провокираха създаването на пародийни групи, които коментират култови аргументи на организаторите на „кървавите демонстрации“, заставащи с охота пред телевизионните камери.

Ето и няколко култови аргумента на вегани, които виждаме на малкия екран и в социалните мрежи:

Веганите не ядат мед, защото процесът по осигуряването му включва мъчителни за пчелите практики. В пчелната индустрия мъжките стършели се обезглавяват, извлича се пчелната им сперма и се инжектира в женските пчели майки и това е процес на изнасилване.

вегани
БГНЕС

Ездата е деформация, експлоатация и робство. Деформира и причинява трайни физически увреждания на гръбначния стълб на конете и камилите. Слоновете са дресирани при изключителни мъчения.

Веганите са против и кучетата водачи за незрящи, защото преминават изключително жестока и мъчителна дресировка, а след това се експлоатират.

Кървавата демонстрация на българските вегани влезе в световните агенции
БГНЕС

Против са и полицейските кучета, защото са дрогирани – дават им се наркотици, за да могат да ги надушват.

Вижте останалите култови аргументи в галерията тук

И още по темата:

Диетоложка изброи ползите и вредите от веганството

Най-известните вегани и вегетарианци в света

Вижте и пет големи ползи от вегетарианството

Учени: Вегетарианците са виновни за глобалното затопляне

Какво е веган? Обитател на звездата Вега в Слънчевата система

Какви рискове крие веганството?