Как отказът от порция червено месо влияе на тялото ни?

/ / iStock/Getty Images
Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната й с пилешко или риба, намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17%, пише в. "Дейли мейл".

Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19%. С яйца - с 10%, а с пълнозърнести храни - с 12%.

Колко трябва да ядем, за да сме здрави?

Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25%. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18%.

/ iStock/Getty Images

Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 000 американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.

Как да се преборим с вредните хранителни навици?

Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10%.
БТА