/ Gulliver/Getty Images
Създадената по видеоигри приключенска анимация „Соник: Филмът“ е най-гледаният филм и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след като се оказа, че това е и най-гледаният филм по света. Приключенията на таралежа Соник на Земята са гледани от 29 085 зрители и имат 277 133 лева от билетите им за първите три дни у нас.

На второ място е екшън-комедията „Лоши момчета завинаги“, идваща след филмите от 1995 г. и от 2003 г. с познатия тандем. Новите приключения на Маркъс Бърнет и бившият му партньор Майк Лори, които отново са въвлечени в животозастрашаваща схема, са вече пета седмица по екраните у нас и за това време са ги гледали 113 563 зрители и отчитат 1 136 604 лева приходи.

„Лоши момчета завинаги“ продължава да вълнува публиката

Трета позиция е за южнокорейската анимация „Червената обувчица и седемте джуджета“. Случващото се с принцовете, превърнати в джуджета, които издирват червените обувки на едно момиче, за да се развали магията, е вече десет дни на екраните у нас и вече е гледано от 16 917 зрители и има 163 995 лева приходи от билетите им.

Втората премиера от миналия уикенд - „Островът на фантазиите“, е на четвърто място. Киноадаптацията на популярния сериал от 70-те години на миналия век, в която фантазиите на гостите на магически остров се превръщат в кошмар, е гледана от 5527 зрители и има 53 750 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

Пети по ред в топ 10 е екшънът „Джентълмените“ на Гай Ричи. Раздаването на справедливост след като наркобаронът Мики Пиърсън се оказва жертва на заговор за заграбване на империята му срещу ниска цена е гледано от 26 217 зрители и има 259 706 лева приходи за трите седмици у нас.

На шеста позиция е „Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин“, създаден по комиксите на Чарлз Диксън-Чък, Джордан Горфинкъл-Горф, Грег Ланд, и на Пол Дини. Спасяването на малолетната джебчийка Кас от „фаталните жени“ Черното канарче, Ловеца, Рене Монтоя и Харли Куин е гледано от 16 219 зрители и има 157 710 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Робърт Дауни Джуниър с обръщение към българската публика (ВИДЕО)

Седмо място е за „Доктор Дулитъл“, който е вече пета седмица сред най-гледаните филми у нас. Викторианските приключения на героя на писателя Хю Лофтинг, който притежава дарбата да говори с животните, но трябва да намери и лек за кралица Виктория са гледани вече от 81 459 зрители и имат 853 568 лева от билетите им.

Осмо място е за „1917“ на Сам Мендес, носител на три „Оскар“-а, два „Златни глобуса“ и две награди БАФТА. Историята на двамата британски войници Скофийлд и Блейк в разгара на Първата световна война, които трябва да предотвратят смъртта на стотици войници с предаването на важно съобщение, е вече месец на екраните у нас и е гледана от 21 151 зрители и има 196 336 лева приходи от билетите им.

Българският „Диви и щастливи“ е на девето място по зрителски интерес. Филмът с Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Базил Ейденбенц, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Бен Крос и специалното участие на Ицо Хазарта е вече трети месец на екраните и е гледан от 94 933 зрители и има 885 379 лева приходи от билетите им.

На десето място е новата киноверсия на романа на Луиза Мей Олкът „Малки жени“ на режисьора Грета Гъруиг. Историята на сестрите Марч във времето на Гражданската война в САЩ е гледана от 4882 зрители и има 49 078 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Извън първите десет филма са другите три премиери от миналия петък. Българската комедия „Връзкология“ е гледана от 1683 зрители и има 16 316 лева приходи от билетите им. Новата екранизация на романа на Джейн Остин - „Ема“, е гледана от 1464 зрители и има 15 429 лева от билетите им. Италианската комедия „Любовна терапия“ е гледана от 215 зрители и има 1628 лева приходи.