/ Gulliver/Getty Images
Продължението на двата филма - от 1995 г. и от 2003 г. - „Лоши момчета завинаги“ вече трета седмица не позволява никой да го изпревари по зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните. Новите приключения на старите партньори Маркъс и Майк, които се връщат обратно в играта, са гледани от 89 307 зрители и имат 896 155 лева от билетите им.

На второ място също трета седмица продължава да е новата екранизация по книгите на Хю Лофтинг - „Доктор Дулитъл“. Случващото се във викторианската епоха с говорещия с животни доктор и търсенето на неизвестно лекарство са гледани от вече 63 821 зрители и имат 672 999 лева приходи.

"Лоши момчета 3" свали от пиедестала "Междузвездни войни 9"

Първата премиера от миналия уикенд - „Джентълмените“, е на трето място по зрителски интерес. Новият филм на Гай Ричи за британския наркобарон Мики, който се опитва да продаде бизнеса си на американци от Оклахома, е гледан от 6731 зрители и има 69 928 лева приходи за първите три дни у нас.

Четвърто място е за носителя на най-много награди БАФТА'2020 - „1917“ на Сам Мендес. Близо двучасовият разказ за пътуването на двама британски войници през вражеска територия по време на Първата световна война, за да занесат важна заповед на отдалечен батальон, е вече десет дни на екраните у нас и са го гледали 11 002 зрители и има 108 628 лева от билетите им.

Пето място е за българската коопродукция „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков-син. Филмовото пътешествие по мотиви от романа на Захари Карабашлиев с Рушен Видинлиев, Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци е вече десет дни на екраните и за това време са го гледали 12 777 зрители и има 106 381 лева от билетите им.

Шеста позиция е за втората премиера от миналия уикенд - „Джоджо заека“ по романа на Кристин Луненс от 2004 г. Сатиричната история от времето на хитлеризма в Германия, минала през въображаемия приятел на Джоджо - Адолф, е гледана от 1934 зрители и има 19 670 лева приходи от първите три у нас.

Седмо място е за руската анимация „Овца или вълк 2: Голям прас!“. Продължението на приказката за съвместното съжителство между вълци и овце, нарушено този път от две миловидни създания, които ще създадат много проблеми е вече пета седмица на екраните и за това време са го гледали 37 346 зрители и има 370 142 лева приходи.

„Джоджо заека” спечели наградата на публиката на кинофестивала в Торонто

Друг български филм е на осма позиция по зрителски интерес - „Диви и щастливи“. Започващата от супермаркет в София история, която стига до Велико Търново, минава през Русе и завършва във Варна, е вече десета седмица на екраните и за това време са я гледали 86 356 зрители и има 805 762 лева приходи.

На девето място е третата премиера от миналия петък - българският „Екшън“ на режисьора Радослав Илиев. Сатиричната история за трима младежи, които искат да направят велик екшън филм, е гледана от 1331 зрители и има 11 284 лева от билетите им.

Десета позиция е за анимацията „Шпионски бъркотии“, създадена по късометражната „Pigeon: Impossible“ на Лукас Мартел. Превръщането на супер шпионина Ланс в гълъб, който трябва да намери могъщ технологичен терорист - Тристан, е вече месец и половина на екраните и е гледано от 44 784 зрители и има 436 111 лева от билетите им.

По червения килим на „18% Сиво“

Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд - „Матиас и Максим“. Канадската драма за преобърната представа за приятелство след целувка между двамата младежи в студентски филм е гледана от 302 зрители и има 2765 приходи от билетите им.