/ NOVA
Актьорът Рон Кук, който има близо 100 роли в киното, участва в новия български филм на режисьора Виктор Чучков-син - "18 процента сиво", съобщиха от екипа на продукцията.

Екранизацията по едноименния роман на Захари Карабашлиев ще има премиера на 24 януари. След "Тилт", това е втората пълнометражна лента на режисьора Виктор Чучков-син.

Кук, койт е и ветеран на британската театрална сцена, е участвал в сериала "Чернобил" на Йохан Ренк, "Венецианският търговец", където си партнира с Ал Пачино и Джеръми Айрънс, "Шоколад" с Джони Деп и Жулиет Бинош, "Тайни и лъжи" и Topsy Turvey на Майк Лей и много други.

"Рон е разнообразен и многолик актьор. Много сме щастливи, че прие да вземе участие във филма. Самият той споделя, че с всяка следваща роля успява да изненада дори себе си. Сигурен съм, че с ролята си на Чарли ще изненада и зрителите", казва Виктор Чучков-син.

На първо четене, сценарият ме привлече с чистия интерес, който събуди в мен, да разбера какво се е случило и какво се случва на Зак и Стела“, разказва за ролята си Рон Кук.

„И докъде ще доведе това. Смятам, че филмът говори на аутсайдерите. На тези, които са изгубени по толкова много различни начини. Това реално сме всички ние в един или друг момент от животите си. Харесвам начина, по който сценарият се разгръща между настоящето и миналото, постепенно въвличайки и разкривайки чрез свoята странна и любопитна Одисея. Наслаждавах се на това да играя Чарли. И двамата сме деца на 60-те. Дали той е гадател-аматьор, който разпознава състоянието на Зак, или просто един самотен и емоционално повреден алкохолик“, допълни той.

„Снимахме със страхотни европейски актьори, които са големи имена в държавите си и не приемат всяка роля“, допълва продуцентът Борислав Чучков.

„Щастливи сме, че харесаха сценария и проекта, и се включиха в него. Историята на филма се развива в Европа, главният герой преминава през няколко държави. Държахме хората, които среща Зак, да са автентични. В следващите седмици ще представим и останалите ни актьори, които също са интересни“, посочи още той.

Родената във Варна британска актриса Доля Гавански и Руши Видинлиев са в главните роли.

Участват още Самуел Финци, Сузане Вюст, Йокей Емерс, Борис Ван Северен, Норман Бауман, Орландо Сийл, Мадлин Канън и др. Сценарият е на Хилари Нориш, Доля Гавански и Захари Карабашлиев. Оператор е Ненад Бороевич. Музиката е на Виктор Чучков. Филмът е копродукция на България, Германия, Северна Македония, Сърбия и Белгия.

18 процента сиво
NOVA

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук