Бъдещето винаги е пред нас, предлагайки ни различни варианти на всякакви ситуации и събития. Но още преди хилядолетия хората са се опитвали да предсказват бъдещето. Някои от предсказанията са се сбъдвали, а други са далеч от днешната реалност. Ето няколко предсказания от миналото, които все още не са се сбъднали:

Томас Едисън е един от най-великите изобретатели на всички времена. Но прогнозите му за бъдещето на строителството днес доста се разминават с реалността. Едисън предричал, че в бъдеще ще се строи само със стомана. Според него всяка част от днешните къщи щяла да е от плътни метални сплави.

Предсказания за бъдещето, които се сбъднаха (ВИДЕО)

В сборника си „Марсиански хроники“ писателят Рей Бредбъри предполага, че в бъдещето ще има човешки колонии, които постоянно ще живеят на Марс. Но колкото и да се спекулира с тази идея, тя все още не е осъществена. Вероятно тя ще отлежи и ще чака бъдещото човешко развитие.

Марс
ThinkStock/Getty Images

Други предсказания от миналото предричали, че домакините по света ще станат много мързеливи, тъй като с развитието на роботиката всяка къщна работа ще се изпълнява от роботи. Те ще мият, перат, чистят и готвят.

Роботи започнаха да правят доставки в Китай (СНИМКИ)

Разбира се, всички тези предсказания за бъдещето може и да станат истина напред във времето, но засега изглеждат толкаво далечни от реалността, в която се развива човешкият живот днес.

оа
ThinkStock/Getty Images

И още:

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Учени прогнозират бъдещето на човечеството (ВИДЕО)

Пророчествата на Едгар Кейси за бъдещето (ВИДЕО)

Предсказания за бъдещето, които са на път да се случат (ВИДЕО)

Как ще изглежда светът през 2030 година?

Робот полицай на работа в Дубай (СНИМКИ/ВИДЕО)

Как роботи обслужват гостите в хотел (ВИДЕО)