Дубай
Дубай / ThinkStock/Getty Images
Първият хуманоиден робот се присъединява към силите на реда на Дубай. Той бе представен миналата седмица. Реем, който има любезен вид, ще помага на туристи и жители на Дубай в търговските центрове и в туристически обекти.

Предсказания за бъдещето, които са на път да се случат (ВИДЕО)
Реем е разработен от испанската компания „Пал Роботикс“. Роботът тежи 100 кг, висок е 170 см, движи се на колала и може да развие скорост от 3.5 км/ч. Носи същото кепе като колегите си и може да изпълнява някои от техните задачи.

Британски медии назначиха роботи репортери
Роботът може да дава инструкции на загубили се туристи, да ги ориентира на арабски и английски и да им дава информация за обществени услуги или туристически обекти. Той приема и съобщения за извършени престъпления, но само ще ги предава на колегите си. Реем може и да глобява нарушители. Базисният модел на Реем струва 185 000 долара. Той обаче да се усъвършенства с помощта на допълнителни модули, но тогава и цената му расте.

Секс роботите - най-успешната тенденция за 2016 година

При разработването на робота са прилагани стриктни етични правила. Те изключват въоръжаването му.

Дубай планира до 2030 година роботите да съставляват 25% от полицейските сили на емирството. Те ще се занимават и с документация и ще отменят колегите си в полицейските управления при приемане на молби, декларации и др.

През 2020 г.: Роботи ще ни сервират закуска в хотела