Британски медии назначиха роботи репортери
Британски медии назначиха роботи репортери / Thinkstock/Getty Images

Роботи журналисти започват работа във Великобритания и в ирландската национална информационна агенция, съобщи в."Дейли Мирър".

Машините с компютърни мозъци ще бъдат поставяни да отразяват спортни събития, футболни мачове и избори за Прес асосиейшън (ПА) в близките месеци.

Toyota пуска в продажба робот-компаньон (ВИДЕО)

Кибер журналистите ще бъдат „по-прецизни", отколкото колегите си от плът и кръв в някои от дейностите в професията, казва главният редактор на ПА Пит Клифтън.

На конференция на Общността на редакторите Клифтън каза"Това не означава подмяна на нашите фантастични журналисти, ще бъде по-скоро даване на ново равнище, когато става дума за кратки новини за пазарите, резултати от избори или футболни мачове."

Робот патрулира на китайско летище

Датска информационна агенция вече използва роботи за написването на стотици новини за пазарите, допълни Клифтън. „Те са по-прецизни, отколкото когато някой сам се опитва да пише твърде много новини". Запитан дали роботите ще заменят човешкия фактор в професията, Клифтън каза: „Естествено, че не - ние няма да пращаме робот да отразява голям пожар или важно съдебно заседание."

Източник: БГНЕС