Секс роботите - най-успешната тенденция за 2016 година
Секс роботите - най-успешната тенденция за 2016 година / Thinkstock/Getty Images

Развитието на хуманоидните секс роботи има вероятност да се превърне в най-успешната технологична тенденция през 2016 година, тъй като все повече хора живеят със силно ограничени социални контакти, пише в. "Дейли мирър".

Изданието цитира прогнозата на д-р Хелън Дрискол от университета в Съндърланд. Тя е признат авторитет в областта на психологията и сексуалните отношения. Според нея интерактивните технологии ще си отвоюват все по-голямо място в секс индустрията, като тази тенденция ще се прояви доста отчетливо още през тази година.

Робофилията, или сексуалното привличане от роботи, няма да бъде единствено тема на научната фантастика, а ще намери приложение и във всекидневието ни. Много скоро подобно увлечение може да се наложи като сексуално предпочитание сред някои обществени прослойки.

Според д-р Дрискол сексуалните норми много бързо се променят. Нека си помислим само какво се е мислело за секса преди един век, и какво в наши дни, за да си дадем сметка за главоломната еволюция на нашето съзнание по тези въпроси. С напредването на постиженията на виртуалната реалност, сексът с роботи за мнозина ще се окаже за предпочитане, отколкото с твърде "несъвършените" човешки същества.

Д-р Дрискол отива още по-далеч, като предвижда, че мнозина ще започнат да се влюбват в своите партньори секс-роботи от виртуалната реалност. Потвърждава го и д-р Давид Леви от университета в Маастрихт, според когото "сексът и любовта с роботите ще станат нещо неизбежно!"

Източник: БТА