Графити на Бански има най-вече в Лондон, но и навсякъде по света, докато самоличността му е обвита в мистерия от години
Графити на Бански има най-вече в Лондон, но и навсякъде по света, докато самоличността му е обвита в мистерия от години / Gulliver/Getty Images
Кадри, на които може да е заснет стрийт художникът Банкси, бяха открити в архива на британската телевизия Ай Ти Ви, съобщи ТАСС, като цитира британски медии.
 
Видеоматериалът е открит от репортера на Ай Ти Ви Робърт Мърфи в рамките на изследване, посветено на Банкси, чиято самоличност е неизвестна. Репортерът не е съвсем сигурен, че на видеото се вижда Банкси. Но по думите на Мърфи, заснетият мъж е зает с подготовката на изложбата, която се състояла преди 16 години и прославила художника.

Мащабна изложба на Банкси в Рим
 

Двеминутният материал от 2003 г. включва интервю с неназован художник с бейзболна шапка на главата. Долната част на лицето му е покрита с тъмен плат, но очите, челото и косата му се виждат отчетливо.
 
"Маскиран съм, защото всъщност не може да си графити художник и след това да огласиш самоличността си", казва художникът. Интервюто с предполагаемия крал на стрийт арт-а в това видео е с времетраене 35 секунди.
 

Графити художникът Банкси стана личност на годината в интернет


На кадрите се вижда как художникът, който носи суичър с качулка, работи над две картини. В единия случай използва шаблон, за да създаде изображение на насекомо до портрет на мъж в профил, а в другия рисува изображение на дете, което посредством кубчета създава фразата "Kill More" (Убивай повече). Смята се, че двете картини са на Банкси.
 
Видеото е заснето преди откриването на първата изложба на Банкси в лондонския Ист енд през 2003 г.

И още:

Банкси провокира с „Коледно пожелание“ (СНИМКИ)


Могат ли роботи да заменят художниците (ВИДЕО)

Графити на Банкси върху гараж в Уелс ще бъдат преместени

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА