Обсебените от порното мъже вредят на здравето на партньорките си

Обсебените от порното мъже вредят на здравето на партньорките си
Обсебените от порното мъже вредят на здравето на партньорките си / ThinkStock/Getty Images
Жените, чиито съпрузи или приятели редовно гледат порно, по-често съобщават за симптоми на хранително разстройство, пише сайтът Юрикалърт, позовавайки се на американско изследване.

Виновни ли са жените, че мъжете гледат порно?

Проучването е обхванало 409 обвързани жени на средна възраст 34 години. То е едно от първите по рода си, търсещи връзка между поведението на романтичния партньор и вероятността неговата нежна половинка да изпитва вина заради храненето, да отделя прекомерно внимание на телесните си мазнини, да злоупотребява с храна или да приема очистителни.

секси жена бельо
ThinkStock/Getty Images

Освен че открива връзка между "порно привичките" на мъжа и симптомите на хранително разстройство при жената, изследването установява и по-висок процент на проявата им при представителки на нежния пол, които споделят, че усещат натиск от страна на партньорите си да бъдат слаби.

Какво порно предпочитат мъжете и жените
 
"Често говорим за влиянието на медиите, семейството и приятелите върху хранителните разстройства, но малко се говори за ролята на партньора като фактор за проявата им. Нашето изследване обаче установи явна зависимост между симптомите на хранителни разстройства при жените и възприятието им за натиск от партньора да бъдат слаби. Въздействие оказва също и гледането на порнография от страна на приятеля или съпруга", казва Трейси Тилка от изследователския екип от университета на Охайо.

Още по темата с порното и влиянието му върху мъжете и жените:

Любителите на софт порнo имат по-лошо отношение към жените

Разбиха феминистката теория за порното

Порното кара мъжете да изпитват по-малко удоволствие от секса

Вижте как порното въздейства на жените

Виновни ли са жените, че мъжете гледат порно?

Плюсовете и минусите на порното

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА