Порното помага на жените да приемат собствената си външност
Порното помага на жените да приемат собствената си външност / ThinkStock/Getty Images
Порното помага на жените да приемат собствената си външност, показа проучване на учени от университета Монаш в Австралия, цитирано от Лента.

Разкриха какво искат жените в леглото

Въпреки че резултатите от няколко научни труда показват, че еротичните материали подхранват критичното възприятие на жените към собствените им тела, много от участничките в изследването казали, че порноактрисите са излишно идеализирани. Те споделили, че гледането на филми за възрастни им е помогнало да приемат собствената си външност.

Вижте какво премълчават жените за секса

Порното доставя удоволствие на жените само ако между актьорите има емоционална близост. В противен случай зрителките приемат видяното на екрана за "нереалистично".

Учени откриха зависимост между формата на човешкото лице и сексуалния живот на притежателя му.
ThinkStock/Getty Images

Порнографските продукции са дали на подрастващите девойки полезна информация, но също така са повишили очакванията им за секса.

Какво порно предпочитат мъжете и жените

В личните отношения въздействието също е двустранно. Филмите за възрастни са въздействали негативно за близостта на някои от жените с мъже, а на други са помогнали в разкрепостяването и обсъждането на сексуалните желания с партньора.

Специалистите анализирали резултатите от 22 изследвания на учени от САЩ, Канада, Швеция, Великобритания, Австралия, Китай, Чехия, Израел и Република Южна Африка.

Още за секса и дамските предпочитания:

Разкриха кога жените губят интерес към редовния секс


Пет пози, които жените не харесват

Най-опасните пози в секса

И това го има по света: Двойка достига до оргазъм само с гушкане


Забравете парите! Здравият сън и сексът са по-важни за щастието
БТА