Какво премълчават жените за секса
Какво премълчават жените за секса / Thinkstock/Getty Images

В секса възникват проблеми, за които жените избягват да говорят, но мъжете трябва да ги отчитат и да ги обсъдят с партньорката, ако се налага. Поне така смятат сексолозите.

Един от тези "подводни камъни" е порното. По същество по-голямата част от действията, които виждаме в порно филмите, могат да попречат за пълноценното удоволствие в реалния секс. Разбира се, повечето мъже не признават, че в леглото те правят някои неща, защото са били "яки" на екрана, а не защото те наистина са приятни. Жените не бива да обвиняват за това всички мъже, но все пак силният пол трябва да има пред вид следното: всеки път, когато правят това, партньорката търпеливо чака да премине към онова, които носи удоволствие и на двамата.

Жените наистина обичат да се занимават със секс и не им харесва, когато мъжът свършва още в самото начало. Нежната половина харесва половия акт, който трае все пак повече от няколко минутки, но това не винаги означава, че повечето е по-добре. Ако мъжът се гордее, че може да прави секс без свършване повече от час, има огромна вероятност партньорката му вече 30 минути да си мисли, че е време той да свършва. Но се бои да му го каже, за да не засегне достойнството му. Ето тук мъжът трябва да знае следното природно явление, препоръчва mixstuff.ru: способността на влагалището да отделя смазващото вещество е ограничена, от удоволствие един секс маратон може да се превърне направо в мъчение.

Мъжът пробва различни неща, но партньорката не стига до оргазъм. И в крайна сметка осъзнава, че не знае как да й помогне. Жената обаче отлично знае как да получи удоволствието, нищо чудно да е разбрала това по време на мастурбирането. Но тя се опасява да говори, защото нейният път към оргазма може да се възприеме като неадекватен от партньора. Тя например може да си помисли, че наличието на вибратор в леглото ще унижи мъжкото достойнство или че романтична вечеря преди секса е твърде скучна за мъжа. Ако у двойката има подозрение, че всичко е точно така, струва си проблемът да се обсъди. Най-добре е да поговорите за това в "неутрална обстановка", примерно пред телевизора.

Има жени, за които наистина е трудно да стигнат до оргазъм, но не споделят това, за да не разочароват "половинката си". Те имитират оргазъм, но в един момент започват да избягват секса, защото се уморяват от безкрайното симулиране. Ако наистина стигнете до разговор по въпроса, в никакъв случай не я осъждайте. Успокойте я, че не е задължително всеки път апогеят за вас да бъде нейният оргазъм.

Иначе много жени не имитират оргазъм. Но практически всички се стремят в този момент да покажа своите чувства по-ярко, отколкото са реално, защото знаят, че това се харесва на мъжете. Това не е лъжа, а само разкрасяване на реалността, особено ако мъжът отвръща със същото. Повечко възбудени стонове ще превърнат половия акт в още по-чувствено изживяване.

"Клиторът не е бутон за асансьора" - това е един от най-честите съвети, давани от експерти. Липсата на нежност спрямо зърната също е често критикувана. Оралният секс на мъжа се оценява от нежния пол повече заради ентусиазма и чувствеността, отколкото заради техниката. Разбира се, известна доза грубост е допустима, но без "пресоляване".
Разбира се, всяка жена е една индивидуалност. И следвайки общите положения, мъжът може да удари на камък. Затова трябва да се общува и говори. Струва си да се прояви малко разбиране към жените, които все още не могат да преодолеят неудобството относно разговорите за секса.

Източник: БГНЕС