Разгорещяването в леглото носи не само удоволствие, но е свързано и с рискове
Разгорещяването в леглото носи не само удоволствие, но е свързано и с рискове / ThinkStock/Getty Images
Разгорещяването в леглото носи не само удоволствие, но е свързано и с рискове - ново проучване разкрива кои са най-опасните за мъжете сексуални пози, пише в. "Дейли стар".

Пет секс пози, които жените не харесват

За целите на изследването, публикувано в сп. "International Journal of Impotence Research", авторите му са оценили нивата на риск, свързани с различни пози в секса.

Круизът на лайнера "Азамара куест" предлага забавления за възрастни, които обещава да "изведат връзката ви до следващо ниво, изживявайки забранените си фантазии по време на интимни уъркшопи за двойки".
Thinkstock/Getty Images

Специалистите са изследвали 90 мъже на средна възраст 39 години, получили "фрактура на пениса" по време на полов акт.

Оказало се, че най-висок риск - в 41 процента от случаите, крие т.нар. "кучешка" поза. Следва традиционната "мисионерска" поза, отговорна за 25 процента от травмите на мъжкия полов орган. На трето място е позата "ездачка".

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Експертите отбелязват, че термините "счупен пенис" и "фрактура на пениса" са до известна степен подвеждащи, тъй като в мъжкия атрибут няма кост и реално органът не може да се счупи.

секси мъж
ThinkStock/Getty Images

Въпросните термини по-скоро касаят неприятно и силно болезнено огъване на пениса. То се случва само при ерекция и се състои в разкъсването на специфични тъкани. Първият признак за "счупен пенис" е характерно "изпукване", придружено от силна болка. Впоследствие атрибутът се подува.

Осем причини да правите секс всеки ден

Не всички подобни травми изискват хирургична намеса. Понякога са достатъчни налагането на пениса с лед и почивка. При всички случаи обаче пострадалият мъж трябва да се консултира с лекар, тъй като ако травмата не се лекува правилно, съществува риск от увреждане в дългосрочен аспект.

Още секси теми:

Бисексуалните холивудски звезди (СНИМКИ)

Какво е секс по френски и има ли табута за французите?

Любимите секс пози на мъжете

Сексманиаците сред звездите (СНИМКИ)

Пет причини да се отдаваме на сутрешен секс по-често

При секс мъжете обичат да гледат най-много...

Колко минути продължава добрият секс?
БТА