/ Thinkstock/Getty Images
Какво би се случило, ако изведнъж хората спрат да правят секс? Учени твърдят, че ефектите от продължителното въздържание съвсем не са безобидни. Сред тях са понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси, умора, дори повишен риск от сърдечни проблеми. И дават осем причини да правите секс всеки ден:

1. Тренировка за сърцето

Редовният секс е една от най-ползотворните "тренировки" за сърцето.

Най-популярните места за секс извън спалнята

"Сексът не само е отлична кардио тренировка, но преди и по време на половия акт се отделят хормони със защитен ефект за сърдечносъдовата система", отбелязва кардиологът Фон Борщел.
2. Силна имунна система

Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби, като произвеждат антитела IgA (имуноглобулин А).

3. Мозъкът функционира по-добре

Сексът кара мозъка да функционира по-добре. Учени установиха, че двойките, които правят секс всеки ден, засилват шанса за растеж на нервните клетки в мозъка. Влюбването и първите любовни връзки също стимулират мозъчната дейност.

4. Дълъг и пълноценен живот

Съществува доказана връзка между качествения секс и продължителността на човешкия живот, разкрива сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев.

секс целувка двойка
Thinkstock/Getty Images

Колко минути продължава добрият секс?

Двойките, които имат пълноценна връзка и добър сексуален живот, живеят 5-10 години по-дълго, при това в много по-добро здраве.

5. Здрав и спокоен сън

Сексът е най-добрият лек срещу безсънието. Интимните ласки преди лягане осигуряват спокоен и пълноценен отдих.

6. По-малко стрес и повече щастливи моменти

Сексът лекува, релаксира, удължава живота, пази ни от стрес и освобождава ендорфини, които ни правят по-щастливи. Освен това сексът ни успокоява и носи чувството на удовлетвореност.

секс двойка любов
Thinkstock/Getty Images

7. Сутрешният секс ободрява

Редовният секс сутрин е много полезен за здравето както на мъжа, така и на жената. След сутрешен секс получавате солидна доза бодрост за целия ден.

8. По-малко болка

Със секс поддържате баланса на естроген и тестостерон в организма, укрепвате тазовите мускули и пикочния мехур. Намалявате главоболието и болките в гърба.

И още по темата за секса vista adore

До какво води липсата на секс?

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Какво е секс по френски и има ли табута за французите?

При секс мъжете обичат да гледат най-много...

Пет секс пози, които жените не харесват

Любимите секс пози на мъжете