Разкриха колко продължава добрият секс
Разкриха колко продължава добрият секс / ThinkStock/Getty Images

Колко трябва да продължи сексуалният акт, за да бъде окачествен като "добър"? Няколко секунди или цяла нощ? Мнозина вероятно се питат каква е идеалната продължителност на "мачкането на чаршафите". Вярват или не, любопитните трябва да знаят, че добрият секс продължава няколко минути, а не часове наред, разкриват експерти, цитирани от в. "Дейли стар".

Секс митовете, които убиват секса

Проучване, направено сред специалисти в различни сфери от САЩ и Канада - сексолози, лекари, сестри, брачни консултанти, семейни терапевти, показва каква според тях е идеалната продължителност на сношението.

Правете веднъж седмично секс и ще сте щастливи

Средно експертите отчитат, че сексуалният акт с продължителност от една до две минути е "твърде кратък", между три и седем минути - "адекватен", между седем и 13 минути - "желателен" и между 10 и 30 минути - "прекалено дълъг".

Развенчаха трите мита за женската сексуалност

"За съжаление съвременната култура налага нереални стереотипи за мъжки атрибути със завидни размери и твърдост и за полови сношения, продължаващи цяла нощ. Предишни проучвания обаче са показвали, че желанието на повечето хора е сексът да продължава около половин час. Когато очакванията и действителността се разминават, мнозина са разочаровани и недоволни. Надяваме се, че настоящото проучване ще даде реалистична представа за приемлив полов акт и ще помогне на хората да се предпазят от сексуални разочарования", казва Ерик Корти от изследователския екип.

Какво разбират мъжете под "малък"?

Скорошно проучване например установи, че сношенията варират между 33 секунди и 44 минути, като средната продължителност на секса е 5,4 минути, посочва БТА.

Още по темата за секса:

Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс

10! Идеалната бройка!

Най-уверените и най-срамежливите любовници в Европа

Мъжките големи любовни лъжи

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени